Uit in Brussel 2016

You are here

Uit in Brussel 2016

Aanbevelingen van Gastenverblijf Living in Brûsel

Wij helpen onze gasten Brussel te verkennen en te beleven. Contacteer ons op +32 2 2414515

Evenementen agenda voor Brussel:

 

Kunstenfestivaldesarts
5 mei - 27 mei 2017

Het Kunstenfestivaldesarts is een internationaal festival van de hedendaagse creatie: theater, dans, performance, film en beeldende kunst komen er aan bod. Het vindt elk jaar plaats in mei, gedurende drie weken, in een twintigtal Brusselse theaters en kunstencentra en op verrassende plekken in de stad.
Het Kunstenfestivaldesarts toont een staalkaart van kunstwerken door Belgische en internationale kunstenaars, eigenzinnige creaties waaruit een persoonlijke visie op de wereld van vandaag spreekt. De kunstenaars wensen die visie te delen met toeschouwers die bereid zijn hun eigen perspectief in vraag te stellen.

 

Pol BURY - Time in Motion 
23 Feb - 4 Jun 2017

De Belgische kunstenaar Pol Bury (1922-2005) lag mee aan de basis van de kinetische kunst. Hij begon zijn carrière als kunstschilder en zag Magritte als zijn grote voorbeeld. Later trad hij toe tot de kunstbewegingen Jeune Peinture belge en CoBrA, om vervolgens een nieuwe weg in te slaan.

 

Malta - Land of Seas
17 Feb - 28 May 2017

Malta. Land of Sea weerspiegelt de culturele diversiteit die aan de basis ligt van de Maltese identiteit. Met als rode draad de alomtegenwoordige Middellandse Zee, die – als blijvende invloed op het echte leven en de verbeelding – Malta voor de wereld openstelt. De tentoonstelling omvat een zestigtal – soms zelfs prehistorische – werken die de tand des tijds hebben doorstaan.

 

Congo Art Works, Populaire Schilderkunst
07 oktober ’16 — 22 januari ’17

Populaire schilderkunst is net als muziek en dans onlosmakelijk verbonden met het dagelijks leven, ook in de Democratische Republiek Congo. Ze vormt een afdruk van het collectieve geheugen. Dat zie je goed in deze tentoonstelling die schilderijen toont uit 1968-2012. Portretten, landschappen en allegorische schilderijen wisselen af met stedelijke taferelen, historische figuren en kritische reflecties op religie, politiek en maatschappelijke problemen. Humor is daarbij nooit ver weg. Met historische voorwerpen, foto’s, tekeningen en archiefstukken krijg je een breder perspectief en zie je gelijkenissen met oudere kunst en andere genres uit Congo. De betekenis van populaire schilderijen blijkt niet fundamenteel af te wijken van de rol die oudere kunstvormen speelden in de Congolese samenleving.

 

A FEVERISH ERA IN JAPANESE ART
Expressionism in the 1950’s and 1960’s
4 oktober ’16 — 22 januari ’17

In de turbulente jaren na de Tweede Wereldoorlog trok Japan een bonte veelheid aan invloedrijke kunstenaars aan. Een van hen was de Franse kunstcriticus Michel Tapié die de ‘Art Informel’ introduceerde in Japan. Geïnspireerd door de felle kleuren en onstuimige penseelstreken, experimenteerden Japanse kunstenaars met materie, vorm, textuur en beweging, vrijelijk geworteld in de eeuwenoude, artistieke traditie. Omgekeerd oefenden de revolutionaire werken en performances van de Japanners een sterke invloed uit op de westerse kunstscene van de jaren ’60 en ’70. BOZAR verbeeldt een deel van deze intense wisselwerking tussen Oost en West in A Feverish Era in Japanese Art. Expressionism in the 1950’s and 1960’s. Deze tentoonstelling maakt deel uit van het culturele programma waarmee Japan en België hun 150-jarige diplomatieke vriendschap vieren.

 

Picasso Sculptures
26 Oct 2016 - 05 March 2017

“Groots, ambitieus en duizelingwekkend”, schreef The New York Times over de expo Picasso Sculpture in het MoMA. Samen met het Musée national Picasso-Paris borduurt BOZAR verder op het thema. Meer dan tachtig beeldhouwwerken verbeelden de ondoorgrondelijke scheppingskracht van de kunstenaar en treden in dialoog met zijn schilderijen, keramiek en etnografische objecten.

  

De Uitvinding van het Landschap
23 spt. 2016 - 6 nov 2016

De tentoonstelling De uitvinding van het landschap. Een verhalend onderzoek maakt deel uit van de eerste editie van de Brussels Urban Landscape Biennial (BULB), een initiatief van de minister van Leefmilieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Céline Fremault. De tentoonstelling benadrukt hoe belangrijk het is om het stedelijk landschap in onze samenleving te herwaarderen, omdat we de levenskwaliteit in onze steden willen verbeteren en onze ideeën over samenleven willen invullen.

 

J'aime les Belges
20/01/2015 - 31/12/2016

In onze lokalen vindt u de thematische tentoonstelling 'J'aime les Belges', die het accent legt op de complexe relatie van Jacques Brel met België. Vijf intieme ruimtes waar u achter de schermen een meer verborgen en ook gevoeligere Jacques Brel kunt leren kennen die u discreet, humoristisch, spottend en soms zelfs op een overdreven manier kennis laat maken met zijn passie voor zijn land.

  

MUSEA in Brussel:

Van het kleinste tot het grootste, van het meest klassieke tot het zotste, van het meest artistieke tot het meest wetenschappelijke, ontdek meer dans 100 musea in Brussel...

 

TRAM Experience:

De Tram Experience is er weer met nieuwe gastronomische avonturen! Een Tram Experience als visitekaartje van de Brusselse gastronomie In 2012 zijn tweesterrenkoks uit het hele land aangezocht om hun interpretatie te geven aan gerechten uit onze nationale gastronomie.

 

Herdenking van de eerste Wereldoorlog 1914-18 in België


-  Door de Belgische regering

De Eerste Wereldoorlog, tussen 1914 en 1918, wijzigde grondig de geschiedenis van ons land en van de hele wereld

Drie nationale herdenkingsplechtighedenmet internationale uitstraling


-  In Vlaanderen:

De Eerste Wereldoorlog of de Groote Oorlog was het eerste internationale conflict op wereldschaal. Het vond plaats van 28 juli 1914 tot 11 november 1918.

Agenda: Groote Oorlog


-  En Wallonie et à Bruxelles

Centenaire de la Guerre 14-18: Agenda d'événements et commémorations